Project Description

Sieraden De Keuze van Kampen

Sieraden De Keuze van Kampen ! Een prachtige expositie. Een bijzondere printopdracht.

Update: Deze expositie is inmiddels afgelopen. Maar wordt vanaf 27 maart 2016 getoond bij Galerie Marzee in Nijmegen.

 

De expositie: Sieraden De Keuze Van Kampen

Van 29 november 2015 t/m 31 Januari 2016 heeft  Stedelijk Museum Kampen  een bijzondere expositie gehouden: ‘Sieraden De Keuze van Kampen’.

In deze expositie zijn sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie voor hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd. Het unieke hierbij is dat 25 Kampenaren een sieraad mochten uitzoeken en vervolgens met ‘hun’ sieraad geportretteerd door fotograaf  Johannes van Camp. Deze portretten zijn samen met de gekozen sieraden geëxposeerd. Deze unieke aanpak heeft geleid tot zeer boeiende, indringende portretten.

 

Sieraden De Keuze Van Kampen ; Fine Art Printing Specialist ; Arca ; IFA14

 

 

De tentoonstelling was in enkele prachtig daarvoor passende ruimtes van het Stedelijk Museum van Kampen ingericht. Het geheel was een voortreffelijk resultaat.

20151129_154659

De Fine Art Prints voor De Keuze Van Kampen

Voor de technisch geïnteresseerden: de Fine Art Prints zijn door mij gemaakt met de allernieuwste printer van Epson: Epson SureColor SC-P8000. Dit dankzij de firma Arca.

Sieraden De Keuze Van Kampen ; Fine Art Printing Specialist ; Arca ; IFA14Als papier is Innova IFA14 toegepast, een prachtig mat Fine Art papier met een lichte textuur en een zeer fraaie kleuromvang en zwarting. Naast de zeer boeiende portretten zelf, is een specifiek aspect van deze beelden de zwarte achtergrond. Een perfecte combinatie met  Innova IFA14.

De portretten , met een afmeting van 75x100cm, van de 25 kampenaren stralen een levendigheid een echtheid uit, ze tonen iets van het innerlijk van deze personen. Door de zwarte achtergrond wordt de aandacht op de geportretteerde persoon geleid, wat het beeld, de beleving, versterkt.

De zwarte achtergrond op mat Fine Art papier maakt ook dat elke aanraking, tijdens of na het printen,  zichtbaar wordt op de print. Dit betekent heel delicaat omgaan met het papier en de prints, tijdens het printen en tijdens de verdere afwerking. Na het printen en drogen zijn de Fine Art prints op dibond geplakt. Vervolgens zijn deze in de door Johannes aangeleverde stalen baklijsten geplaatst. De bovenkant van de print ligt een fractie – nog geen millimeter – onder de rand van de baklijst. De baklijst zelf is van stalen profielen gemaakt, nog met de walshuid erop! Een perfecte combinatie met de beelden.

 

Sieraden De Keuze Van Kampen ; Fine Art Printing Specialist ; Arca ; IFA14

Na het afwerken zijn de ingelijste beelden voorzien van een bescherming die ook tijdens het ophangen kon blijven zitten. Dit om beschadigingen door aanraken, ook van bijvoorbeeld een hand in handschoen, te voorkomen.

Het totale printproces, van printkwaliteit tot en met afwerking en handling van Fine Art Prints heb ik onder controle. Om die reden is mij de opdracht gegund.

Tot Slot

Tot slot mijn dank aan Johannes van Camp voor het vertrouwen in mij deze opdracht te kunnen vervullen, en de medewerking van de firma Arca om ook budgettair de opdracht en daarmee de expositie mede tot een succes te maken.

Sieraden De Keuze Van Kampen ; Fine Art Printing Specialist ; Arca ; IFA14

Wilt u ook het Fine Art printwerk voor uw expositie laten verzorgen?

Neem contact op: Tel 06-22411679 of per email: print@fineartprintingspecialist.nl