Nieuwe Site: FineArtPrintingSpecialist.nl

Naast mijn fotografie, zie mijn fotografie site, ben ik ook mijn Fine Art Printing service aan het opbouwen en die begint aardig vorm te krijgen.

Reden om mijn Fine Art Printing in een aparte website onder te brengen, om het onderscheid helder te maken voor mijn klanten. Daarbij zijn een aantal bewuste keuzes gemaakt, die ik graag met u deel.

 

Waarom Fine Art Printing Specialist:

Fine Art: In oorsprong een aanduiding voor esthetische kunst, in tegenstelling tot toegepaste kunst. Naar huidige maatstaven betreft het feitelijk alle vormen van visuele kunst waarbij esthetiek een hoofdrol heeft. Er zijn vele publicaties over gemaakt en, de mens eigen, vele variaties op het thema gedefinieerd. In de kern gaat het mijns inziens om de perceptie, de waarneming, de gevoelens die de aanschouwer ervaart bij het aanschouwen van de kunstuiting.

Fine Art printing is voor mij dan ook meer dan het maken van gewoon een afdruk cq print. Het is het maken van een print van uitzonderlijke kwaliteit als complement aan uw werk naar dat unieke eindresultaat. Het is samen met u werken naar uw beoogde eindproduct. Een eindresultaat dat nog jaren nadien door uw klanten wordt gewaardeerd, dat emoties oproept bij het aanschouwen ervan, dat uw klant nog jaren trots aan de muur heeft hangen.

Immers, lang nadat de print is gekocht, de fotograaf zijn opnames heeft gemaakt, de rekeningen zijn betaald, zal de print nog die emoties, beleving, associaties moeten kunnen oproepen bij de aanschouwer. Het is het tastbare en beleefbare eindresultaat van een scheppingsproces. Een eindresultaat dat moet kunnen blijven bestaan tot lang nadat het scheppingproces eigenlijk al vergeten is.

Fine Art Printing Specialist: In mijn aard ben ik een techneut met gevoel voor vorm, verhoudingen en kunst. Daarbij ben ik iemand die zijn kennis en kunde graag deelt met anderen om gezamelijk er beter van te worden.

In mijn werk als fotograaf is het eindresultaat meestal een print. In mijn streven naar kwaliteit, gesterkt door mijn aard, had ik al snel de behoefte om het printen van fotos zelf uit te voeren. Daarmee kon ik werken naar die gewenste hoge printkwaliteit die het eindresultaat completeert, de beoogde beleving oproept, de aanschouwer als het ware in de afbeelding trekt.

Deze kennis en ervaring opgedaan, breng ik nu in de praktijk met mijn Fine Art Printing service. Met een aanpak die gestoeld is op:

  • Kwaliteit: voor u een zekerheid waarop u kunt bouwen.
  • Keuze aan print media: voor u de passende keuze mogelijk maakt
  • Elk gewenst format: de afmeting van uw werk bepaalt, van zeer klein tot 1.5meter bij … meters.
  • Persoonlijke service en advies: Zodat die beleving, die beeldspraak van uw werk perfect doorkomt in uw fine art print.
  • Flexibiliteit: Om naadloos aan te sluiten op uw werkwijze.

Het Logo:

Een paar jaar terug heb ik Irma van Zijl leren kennen, zie ook haar website. Haar vormgeving prestaties spraken mij aan: tot de essenties teruggebracht met een sterke vormgeving. Zij heeft dan ook mijn logo ontworpen, en ik ben er trots op:

  • Het lettertype dat mijn techneuten aard goed weergeeft
  • De R in mijn naam die mij direct en duidelijk doet onderscheiden van die andere Jan Smit(ten).
  • Vanuit die R de koppeling naar het printen met het universele symbool voor printen
  • De warme kleur voor de R die aangeeft dat ik graag met mensen samenwerk, met hun mijn kennis deel.
  • De schaduw aan de R om de diepte, de diepgang, van mijn printkwaliteit te symboliseren.

Logo-FineArtPrintingSpecialist

Chapeau Irma, een treffend logo, diverse personen die mij kennen bevestigen dit.

 

En dan nog dit:

Een website lijkt nooit af, deze is dat zeker nog niet. Maar de basis is er, nu het verder uitbouwen. Zo zullen er pagina’s komen om het papiersoort te kiezen en vandaar uit online een bestelling voor een Fine Art Print te kunnen plaatsen.

Laat me weten wat je ervan vindt, wat ik nog kan verbeteren.

 

P.S.: Het printen gaat gewoon door.

Wilt u ook ervaren hoe mooi een fine art print van uw werk kan zijn? Neem contact op: bel:+31 (0)6 22411679 of email: print@fineartprintingspecialist.nl