Hahnemühle Natural Line

Sublieme printkwaliteit op duurzaam geproduceerd Fine Art Mat papier.

De Hahnemühle Natural Line bestaat uit:

De Hahnemühle Natural Line

Binnen de Hahnemühle Digital FineArt Collectie heeft de Natural Line een speciale plaats. Hierbij is de focus op Fine Art Inkjet papieren die vervaardigd zijn van unieke duurzame grondstoffen: Bamboo , Hemp (Hennep) en Agave (Sisal).

Deze planten, die voorzien in de cellulose vezels, vragen weinig onderhoud, groeien snel en zijn geen pesticiden nodig.  Door de snelle groei kan er meer cellulose vezels geproduceerd worden van hetzelfde landbouw gebied dan andere met andere grondstoffen mogelijk is. Er is ook veel minder water nodig, wat weer bijdraagt in het zuinig omgaan met waardevolle bronnen, en het beschermt de omgeving.

Voor Hahnemühle, waar respect voor het milieu in haar DNA zit, vormt de Natural Line een volgende stap voorwaarts in de voortdurend nastreven van duurzaamheid en zorgvuldig gebruik van onze middelen.

Hahnemühle bevindt zich aan de rand van een natuur reservaat. Als zodanig heeft het duurzaam produceren van papier een hoge prioriteit. Zuinig en verantwoord gebruik van kostbare grondstoffen als water, vezels en energie is voor hen normaal. Het water dat zij voor productie gebruiken komt direct uit een bron en is opvallend puur, waardoor geen enkele chemische behandeling nodig is. Na afloop van de papier productie is het gebruikte water niet vervuild en vloeit het als zuiver water weer terug in de rivier.

De print kwaliteit van deze Natural Line papieren is ronduit subliem, zoals duidelijk getoond op de expositie waarmee deze papieren zijn geïntroduceerd op de Nederlandse markt: A Tribute to Flowers

Van klein tot zeer groot: 15x20cm tot 125x400cm, en langer dan 400cm is op aanvraag mogelijk.