Fine Art Printing, wat betekent dat voor U?

 

Fine Art

In oorsprong een aanduiding voor esthetische kunst, in tegenstelling tot toegepaste kunst. Naar huidige maatstaven betreft het feitelijk alle vormen van visuele kunst waarbij esthetiek een hoofdrol heeft. Er zijn vele publicaties over gemaakt en, de mens eigen, vele variaties op het thema gedefinieerd. In de kern gaat het mijns inziens om de perceptie, de waarneming, de gevoelens die de aanschouwer ervaart bij het aanschouwen van de kunstuiting. Hierbij spelen eigenlijk alle menselijke zintuigen een rol.

 

Ik biedt Fine Art Printing als dienst, eh ja?

Voor mij betekent fine art printing (afdrukken zo je wilt) het leveren van die kwaliteit prints (afdrukken) waarbij de beleving, de beeldspraak, of beeldkracht van het geprinte beeld optimaal tot zijn recht komt. Daarmee dus de beleving, de reflecties oproept bij de aanschouwer dus het geprinte beeld als het ware gaat leven, een verdieping krijgt. Iets wat de maker van het werk, foto of illustratie, ook voor ogen had bij het scheppen van zijn werk. Omdat je Fine Art prints kunt vasthouden, gaat het hier ook om de totale beleving!
Immers, lang nadat de print is gekocht, de fotograaf zijn opnames heeft gemaakt, de rekeningen zijn betaald, zal de print nog die emoties, beleving, associaties moeten kunnen oproepen bij de aanschouwer. Het is het tastbare en beleefbare eindresultaat van een scheppingsproces. Een eindresultaat dat moet kunnen blijven bestaan tot lang nadat het scheppingproces dit heeft voortgebracht.

 

Hoe dan?

– Door de maximale kwaliteit van het printproces te beheersen, met regelmatige toetsing door onafhankelijke organisatie in de vorm van kwaliteitsrapportages. Zie ook deze link voor meer informatie. Desgewenst kan per print een kwaliteitsrapport meegeleverd worden, of per print van een beperkte oplage een kwaliteitsrapport met toets tov de referentie van die oplage.

– Door een zeer groot palet aan papiersoorten, van goede kwaliteit glanzend fotopapier tot beroemde fine art papieren zoals BFK Rives van Canson of Hahnemühle Museum Etching. Tevens advies en ondersteuning in het maken van de keuze voor uw Fine Art Print. Zodat u uw papiersoort kunt kiezen bij uw unieke foto of illustratie.

– Door gebruik te maken van de beste printers op dit moment voor fine art afdrukken: Espon Stylus Pro groot formaat printers.
Niet voor niets ben ik een Hahnemuhle Certified Printing Studio!

Wat betekent dat voor u?

Bij de Fine Art Printing dienst die ik lever is kwaliteit van de print geen optie maar een zekerheid voor u. Ik biedt u de best mogelijk afdrukkwaliteit van uw werk, foto of illustratie, ter completering van uw beoogde resultaat: de beleving, de emoties, de associaties die het bij de aanschouwer moet oproepen.
U kunt dat extra aan uw werk toevoegen om het beoogde resultaat te completeren, door uit het zeer brede palet dat ene papiersoort te kiezen dat perfect aansluit op wat u voor ogen had.

Neem de proef op de som

Kom een langs, bel 06-22411679 of mail print@fineartprintingspecialist voor een afspraak. Een proefafdruk behoort tot de mogelijkheden.