Fine Art Printing Kwaliteit 2018-03-04T19:02:19+00:00

 

Fine Art Printing Kwaliteit:

voor u een zekerheid waarop u kunt bouwen. Bij mij verankerd in de werkwijze en apparatuur, aantoonbaar en getoetst.

 Hoe weet u nou of het wel goed zit met de afdrukkwaliteit van uw werk?
Kunt u er wel op vertrouwen als u met uw klanten de printkeuzes bespreekt?

Bij Fine Art Printing Specialist is het hele proces van digitaal beeld tot en met afdruk volledig beheerst en gericht op de hoogtste kwaliteit fine art printing:

Mijn workflow is volledig kleurmanaged, en gebruik daarbij de beste gereedschappen en printers:

  • Mijn beeldschermen calibreer en profileer ik,  afgestemd op printen.
  • Ik print op Epson Stylus Pro grootformaat printers, wereldwijd erkend als de beste voor foto en fine art afdrukken.  Het calibreren en profileren de printers doe ik zelf.
  • De kleurkwaliteit van het printpresultaat wordt geregistreerd en getoetst bij een onafhankelijk bedrijf.

Daardoor ben u er zeker van dat de afdrukkwaliteit bij Jan R Smit Fine Art Printing Specialist altijd goed is en waarop u kunt bouwen.

 

Epson grootformaat printers

De Epson Stylus Pro grootformaat printers worden wereldwijd erkend als de beste printers voor Fine Art afdrukken van Fotografisch werk of kunstwerken. Ik werk met Epson Stylus Pro 4900 en Epson Stylus Pro 9900:
Jeugdcultuurbelevenis in het lichtInstallatie Epson 9900 bij Fine Art Printing Services

Ze bieden door de toepassing van de HDR Ultrachrome inkten een groot kleurenspectrum met perfect verloop in toon en nuances en een diepe zwarting. Daarnaast een zeer hoge scherpte en constante kwaliteit, alsmede een hoge productie capaciteit.

Door hun wereldwijde erkenning is er voor de Epson grootformaat printers een zeer groot aanbod aan media beschikbaar voor deze Epson Stylus Pro printers zowel in losse vellen als  in een rol van vele meters lang, van flinterdun washi (japans papier) tot dik karton.

Ik werk met media van gerenommeerde merken zoals bijvoorbeeld: Hahnemuhle, Innova, Canson, Awagami, Moab.

Wat betekent afdrukken met deze Epson grootformaat printers voor U:

Met de Epson grootformaat printers wordt het maximale uit uw foto of illustratie zichtbaar gemaakt. Met daarbij een keuzemogelijkheid uit een ongeëvenaard palet aan papiersoorten of canvas-soorten. Oftewel: Pure kwaliteit en ongeëvenaarde keuze uit soorten media.

 

Meten is weten

Bij Fine Art Printing Specialist zijn de beeldschermen geprofileerd en gecalibreerd, waaronder een van de allerbeste: NEC PA271W met SpectraView calibratie software  . Voor het calibreren en profileren van printers, wordt gebruik gemaakt van speciale test bestanden en voor de metingen wordt x-rite apparatuur gebruikt:

Beeldscherm

Daarnaast gebruik ik ook nog andere software om papiersoorten uit te zoeken en en om printer profielen te controleren.

Borgen geeft u de zekerheid, het vertrouwen

Calibreren, meten en profileren is een. Een regelmatige toetsing en herprofilering zorgt voor continue beheersing van kwaliteit.  Zo worden resultaten geregistreerd en getoetst bij een onafhankelijk organisatie colorcheck-online . Dit gebeurt door middel van een controle strook:
RGB Control Strip V1.1
De meetresultaten van deze geprinte controlestrook worden doorgestuurd naar Colorcheck-Online en wordt een kwaliteitsrapport gemaakt:
kwaliteitsrapport

 

Wat betekent dit alles voor u?

Voor u betekent dit de zekerheid van de allerbeste afdrukkwaliteit, bij elke fine art print weer.