Fine Art Orientaals

Orientaals Fine Art Papier: Fine Art Papiersoorten uit verre oosten, zoals Japan. In hun papierbasis en coating wezenlijk anders dan de westerse papiersoorten. Hun oorsprong in Washi (Japans voor japans papier) en de eeuwenoude traditie in de productie ervan. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt van lange vezels, zoals Kozo: de bast van de moerbeiboom. Het papier heeft daardoor een heel andere uitstraling dan de westerse papiersoorten. De textuur wordt sterk bepaald door de lange vezels, kleur is gebleekt of ongebleekt. Verfijnd, delicaat, straalt oosterse mystiek uit.

De levertijd is 5 werkdagen als het papier op voorraad is.

Onze ongeëvenaarde Fine Art Print kwaliteit: wij printen met Epson grootformaat printers met het grootste kleur bereik SC-P9000 en SC-P20000. We printen met een print-resolutie tot 2880 DPI (dots per inch). Dit geeft de mooiste kleurweergave, vloeiende kleurovergangen, de diepste zwarting en weergave van de allerfijnste details.

Afwerkoptie: Met Scheurrand (Deckled Edge)

Deze optie is toegevoegd aan de orientaalse papiersoorten.

Fine Art mat papieren waarbij de randen een onregelmatige structuur hebben. Bij een aantal papiersoorten komt dit doordat deze papiervellen met de hand vervaardigd zijn. Een andere manier is om dmv een special scheurproces een onregelmatige rafelende rand te maken aan een vel. Het laatste is het meest voorkomend en biedt als voordeel, naast de veel gunstigere prijs, dat deze toegepast kan worden op vrijwel elk formaat papiervel. In het engels heet dit “Deckled Edges” .

Een montage in een baklijst, of ingelijst met enige verdieping en dan iets zwevend boven een donkere achterwand, maakt de presentatie helemaal af.

Juiste papierkeuze Cruciaal voor maximale beleving van jouw werk

Lastig te kiezen? Klik hier om papierstalen of advies aan te vragen.

Fine Art Orientaals