Eerste proefprints voor foto-expositie Hahnemühle Photo Silk Baryta: WAAUW!

Vandaag met Bas Meelker een eerste proef print gemaakt ter voorbereiding op de Foto-expositie promotie Hahnemühle Photo Silk Baryta  .  Toen we de proefprint van een van zijn werken bekeken, waren we allebei gewoon even stil!  Bij mij kwam kippevel op mijn armen.

We keken daarna elkaar daarna aan en feliciteerden elkaar, waauw! De details, de nuances, de diepte, de indruk die het beeld opriep, dat gevoel van echtheid.

Dan die droge opmerking van Bas: “Dat is nu Fine Art Printing”

Door mijn ervaring met Hahnemühle Photo Silk Baryta wist ik wat ik ermee kan doen met Fine Art printing van digitale beelden. Zie bijvoorbeeld deze link en deze link. Ik ken Bas en zijn werk, landschapsbeelden met veel zeggingskracht, met veel diepte, veel kleurschakeringen en hele fijne subtiele tonen.

Ik was ervan overtuigd dat de combinatie tot mooi resultaat moest leiden, maar , oh zo menselijk, ook altijd dat beetje twijfel.

Dat restje twijfel is bij mij dus weg!

Dit is een voorbode voor een uitzonderlijke mooie foto-expositie, daar ben ik nu helemaal van overtuigd ;-)

 

Klik hier voor meer informatie over de expositie of klik op deze link naar de informatie bij Inktjetwinkel.

 

De prints voor deze expositie worden op zowel Epson als Canon groot formaat printers gemaakt.

Deze sessie betrof het voorbereiden van het Fine Art printen op een Canon iFP6450. Hiervoor heb ik met X-Rite I1 Photo2 de printer-papier combinatie geprofileerd. Met dit profiel is vanuit Lightroom 5 geprint.