A Sneak Preview op: A Tribute to Flowers

Fine Art Printing Specialist ; A Tribute to Flowers ; Hahnemuhle Natural LineFine Art Printing Specialist ; A Tribute to Flowers ; Hahnemuhle Natural Line Fine Art Printing Specialist ; A Tribute to Flowers ; Hahnemuhle Natural Line Fine Art Printing Specialist ; A Tribute to Flowers ; Hahnemuhle Natural Line

 

 

 

Een Sneak Preview op de voorbereidingen van de heel fraaie expositie: A Tribute to Flowers , die wordt gehouden in het Flower Art Museum in Aalsmeer.

Deze expositie is uniek voor Nederland, en tevens de grootste in zijn soort in Europa.

In deze expositie worden ruim 50 werken getoond van de beeldend kunstenaar Richard Fischer. Daarbij worden tevens sculpturen getoond, gemaakt door Jean Jaqcues Argueyrolles .

De expositie is van 13-10-2019 t/m 5-1-2020, de opening is op 12-10-2019.

 

Richard Fischer, gerenommeerd beeldend kunstenaar en ambassadeur voor alles wat bloeit

Het werk van Richard Fischer is een viering van de natuur. Zijn unieke portretten van bloemen maken hem de perfecte ambassadeur van alles wat bloeit. Door zijn beelden maakt hij er ons van bewust hoe fragiel de natuur eigenlijk is.

Richard heeft al meerdere grote exposities gehouden in vele landen, een van de hoogtepunten daarbij was de solo-expositie bij de Verenigde Naties in Geneve, Zwitserland. Hij was ook genomineerd voor de Prix Pictet, een wereldwijd leidende prijs voor fotografie over duurzaamheid.

 

Deze expositie is een spectaculaire tentoonstelling van meer dan 50 werken, voor het eerst getoond in Nederland en de grootste in zijn soort in Europa.

 

De bloem als muse voor de kunst door de eeuwen heen, en waar we zuinig op moeten zijn.

De bloem, al eeuwen lang een muse voor menig kunstenaar, veelal gezien als een ultieme vorm van schoonheid, haar kleurenpracht, haar vormen, haar bloei, ook haar verval.

Een pracht van de natuur, waar we ook zuinig mee om moeten gaan, willen we kunnen blijven genieten van wat de natuur ons biedt. Duurzaamheid is dan ook het onderliggende thema van deze expositie.

 

Jean Jacques Argueyrolles, gerenommeerde franse beeldhouwer

De gerenommeerde franse beeldhouwer Jean Jacques Argueyrolles toont werken vervaardigd uit klei, ijzer en brons. Werken geïnspireerd door de Floral Sculptures fotografie van Richard Fischer.

Argueyrolles werkt hoofdzakelijk in Frankrijk, Thailand en China. Zijn werk is duidelijk beïnvloed door de Aziatische culturen. Hij exposeert op grote evenementen in het verre oosten en Europa.

 

Sponsoring door Hahnemühle

Duurzaamheid is dan ook het onderliggende thema van deze expositie. Voor  Hahnemuhle Digital Fine Art reden om deze expositie te sponsoren,  waarbij een groot deel van de getoonde werken is geprint op nieuwe Fine Art papieren van Hahnemühle.: Hahnemühle HEMP  en Hahnemühle AGAVE. Twee nieuwe papieren die samen met de reeds bekende Hahnemühle Bamboo de nieuwe lijn papieren vormen waarbij duurzaamheid centraal staat: Hahnemühle Natural Line.

 

Sponsoring door Jan R Smit Fine Art Printing Specialist

Mijn passie is beelden tot leven te brengen in unieke Fine Art Prints. Daarbij is duurzaamheid een wezenlijk belangrijk thema. Binnen mijn mogelijkheden streef ik dan ook voortdurend naar om duurzaam bezig te zijn met het tot leven brengen van beelden in unieke Fine Art prints.

Als Hahnemühle Certified Studio heb ik al de werken van deze unieke en fantastische expositie geprint. Hiermee heb ik de nieuwe papiersoorten van Hahnemühle leren kennen, en zeer weten te waarderen.